ALFONS VAN ESSEN | BIOGRAFIE | DISCOGRAFIE | BOEKINGEN | KWALIFICATIES | GALLERY | AGENDA

Niko Home Control

 
Niko Home Control: de elektrische installatie van de nieuwe generatie

Met Niko Home Control bedien je centraal alle functies in huis; de verlichting, verwarming, ventilatie, rolluiken, etc. Dat kan via de klassieke schakelaars, maar evengoed met behulp van een centraal touchscreen en zelfs via je smartphone De installatie zet je aan om actief energie te besparen en tegelijkertijd woon je veiliger en comfortabeler.

Meet je verbruik en bespaar actief energie
Verstandig omspringen met energie is belangrijker dan ooit. Niet alleen uit budgettaire overwegingen, maar ook om de toekomst van onze planeet te vrijwaren. Niko Home Control stelt je in staat om het verbruik van gas, water en elektriciteit gedetailleerd op te volgen en sluimerverbruik op te sporen.

Per kamer, desnoods per toestel, brengt Niko Home Control het elektriciteitsverbruik in kaart. Op het ecodisplay zie je steeds het huidige en sluimerverbruik. Zo zie je welke toestellen het meest verbruiken in stand-by. Beschik je over zonnepanelen, dan meet je bovendien hoeveel stroom je zelf produceert. Ga je de deur uit? Met één druk op de ecotoets schakel je automatisch de verlichting en stopcontacten uit of zet je de ventilatie en verwarming een graadje lager. Meteen zie je het verbruik dalen. Zo helpt Niko Home Control je besparen en verspilling tegen te gaan.

Kies je klimaat
Met Niko Home Control bepaal je per kamer de temperatuur vanop één centraal bedieningspunt in je woning. Zo hou je het gezellig warm – of aangenaam koel – op de plaatsen waar het echt nodig is. Bovendien stem je ventilatie, zonwering en airco naadloos op elkaar af. Dat zorgt niet alleen voor extra comfort, je bespaart er ook een flinke duit mee op je energiefactuur.

Bepaal je sfeer
Breeduit voor de televisie, met de krant in een hoekje of gezellig tafelen met vrienden: één druk op de knop en je creëert de juiste atmosfeer met aangepaste verlichting en verwarming. Niets is echter onherroepelijk; alle instellingen laten zich in een handomdraai aanpassen. Niko Home Control is bovendien in staat om alle lamptypes te dimmen, van klassieke gloeilampen tot fluorescentielampen en ledlampen. Niko Home Control brengt je altijd in de juiste sfeer

Voel je ten alle tijde veilig
Niko Home Control bezorgt je te allen tijde een veilig gevoel of je nu thuis bent of niet. Het systeem integreert immers tal van veiligheidsfuncties als aanwezigheidssimulatie, bewegingsmelders, inbraakmelding, paniektoets… Je kunt bijvoorbeeld met een gerust hart op reis vertrekken. Dankzij aanwezigheidssimulatie gaan rolluiken automatisch op en neer, brandt af en toe het licht,… Zo lijkt het of er iemand thuis is! Met Niko Home Control schakel je stopcontacten centraal aan en uit. Dat vermindert het risico op brand of oververhitting.

Comfortabel verlichting dimmen en bedienen
Een goed verlichte woning is belangrijk. Het is dan ook noodzakelijk om de verlichting comfortabel te kunnen bedienen zonder alle schakelaars te moeten proberen. Met Niko Home Control schakel je probleemloos alle lichtbronnen (leds, spaar-, halogeen- en gloeilampen) en dim je ook de nieuwe energiezuinige lampen als dimbare led-, spaar- en tl-lampen. Met de sfeerbediening roep je voor elke gelegenheid de gewenste sfeer op en heb je de mogelijkheid om te spelen met kleuren en accenten.

Je installatie uitbreiden zonder kap- en breekwerk met draadloze bedieningen
Je kunt je Niko Home Control installatie steeds uitbreiden met draadloze bedieningen. Dat is handig voor op plaatsen waar kappen of slijpen niet mogelijk of gewenst is. Denk aan glaspartijen, massief hout, beton… . Of wanneer je nog niet weet waar je je meubels wil plaatsen.

Meer comfort dankzij koppeling met externe detectoren
Door externe detectoren voor het meten van licht, windsnelheid, zon en temperatuur aan je installatie te koppelen, maak je je woning optimaal energiezuinig en verhoog je je comfort. Zo kan je bijvoorbeeld de zonwering in werking laten treden op basis van de hoeveelheid zonlicht en de windsnelheid. De zonwering zal automatisch zakken wanneer de binnentemperatuur te hoog wordt of wanneer de zon te fel schijnt. Omgekeerd, de zonwering zal tijdelijk omhooggaan wanneer de wind fel aantrekt. Ook de ventilatie kan automatisch aan- en uitschakelen op basis van de luchtkwaliteit binnenshuis, gemeten door een CO2 detector.

@AlfonsVanEssen
 
 
Alfons van Essen
Biografie
Discografie
Boekingen
Gallery
Agenda
Qmusic
Kyudo-Events
Standalone
Facebook
Twitter
Linked In

©2012 Alfons van Essen